Van werken op een kinderdagverblijf tot programmeur

Evie Schellens

Wij horen je denken, hoe zit dit? Het overkomt onze eigen Natalia. Of nou ja, overkomt, ze heeft het helemaal zelf voor elkaar gebokst, door haar doorzettingsvermogen. En daar zijn wij ontzettend trots op. Een mooi moment om eens met Natalia terug te kijken op haar ontwikkelpad!

Van kinderdagverblijf naar Programmeur

Het is niet de typische loopbaan, eerst gastouder en nu programmeur. Hoe is dat zo ontstaan?: ‘Leren is nooit echt mijn ding geweest. Ik kon me altijd maar moeilijk concentreren op de middelbare school en destijds waren er weinig opties voor een vervolgopleiding binnen het MBO. Vandaar mijn keuze voor de opleiding kinderopvang. Ik werd hier helemaal niet gelukkig en het was totaal niet mijn ding. Ik ben een jaartje gastouder geweest en ik heb mezelf in dat jaar de tijd gegeven om uit te zoeken wat nou echt bij mij past en waar ik gelukkig van werd’. 

 

Dan is een stap naar de IT toch wel bijzonder? Natalia: ‘Zeker! Alleen heb ik redelijk veel vrienden en familieleden die in de IT werken en kreeg ik af en toe wat mee op verjaardagsfeestjes. Deze wereld triggerde mij enorm en zodoende ben ik gaan uitzoeken welke kanten je op kunt in de IT en hoe je programmeur kunt worden’. 

Natalia Hubper logo 2

“Programmeren is als een puzzel waarin ik mij in vastbijt om hem op te lossen”

Van keukentafel naar solliciteren

‘Dit begon overigens allemaal aan de keukentafel en zoekwoorden in Google als ‘hoe leer ik programmeren’. Zo ben ik echt de basis gaan leren , mede door een aantal tutorials te volgen. Waar ik op de middelbare school moeite heb gehad met concentreren, heb ik dit totaal niet met programmeren. Ik kan niet stoppen totdat ik iets opgelost heb, waardoor het ontzettend uitdagend blijft. Om toch meer de verdieping op te zoeken heb ik een bootcamp gevolgd van zes weken waarin ik klaargestoomd werd als programmeur. Na die zes weken dacht ik dat ik al heel wat kon’. Natalia begint te lachen: ‘als ik daar nu op terugkijk, is dat natuurlijk helemaal niet het geval geweest’. 

 

“Stel je kwetsbaar op tijdens een sollicitatiegesprek. Je hoeft je niet beter voor te doen dan je bent!”

 

‘Vervolgens ben ik met goede moed gaan solliciteren en werd ik uitgenodigd door een bedrijf. Ik kwam er daar al snel achter dat mijn kennis helemaal nog niet ontwikkeld was. Op een gegeven moment werd er aan mij gevraagd om even naar de code te gaan en uit te leggen hoe dat tot stand gekomen was. Ik kon wel door de grond zakken, want ik had werkelijk geen idee’, aldus Natalia. 

Van afwijzing naar nieuwe strategie

‘Daarna besloot ik het anders aan te pakken. Ik kwam via LinkedIn bij Hubper terecht en ben het gesprek open en eerlijk ingegaan. Ik wilde ontzettend graag leren en heb tijdens het gesprek met Hubper gevraagd of ik met de programmeurs mee mocht komen kijken en bij ze in de leer mocht. Ik wilde geen geld, alleen kennis opdoen. Zodoende ben ik bij Hubper begonnen en werd ik direct aan zowel een front-end als back-end programmeur gekoppeld. Ik kreeg kleine taakjes wat vervolgens uitmondde tot echte tickets. Van het begin af aan is de begeleiding echt top geweest, werd er ook in stand-ups besproken wat ik al kon en werd ik overladen met complimenten. Daar groeit je zelfvertrouwen wel van, kan ik je vertellen!’ 

 

“Mijn eerste ticket? Dat was een kleurtje veranderen. Ik deed er 2 dagen over” 

Van meekijken naar volledig meedraaien

‘Elke drie weken zat ik met zowel Ivo als Peter (de oprichters van Hubper) om mijn voortgang te bespreken. Ik begon natuurlijk zonder ervaring en daar wilde ik ook geen salaris tegenover hebben staan. Door deze gesprekken en mijn voortgang is hier al snel verandering in gekomen. En nu? Ik draai na twee jaar volledig mee als front-end developer in het developer team! Vet hè!’

 

“Ik ben nu 23 en ik durf hardop te zeggen dat ik trots ben op mezelf en op het pad wat ik bewandeld heb”

 

Wat kunnen we leren van het verhaal van Natalia? Voor werkgevers: kijk niet altijd naar diploma’s, opleiding of ervaring. Kijk naar de drive en potentie en geef mensen een kans om zich te bewijzen. Voor werkzoekenden: Alles is mogelijk. Laat je niet afschrikken door functietitels & ervaringseisen in vacatures. Zoek naar bedrijven en rollen waar jij energie van krijgt en ga ervoor!